Dirigent PDF Afdrukken E-mailadres

Vanaf 15 oktober 2009 neemt Michel Ubaghs het dirigeerstokje over van Senne Lamela die wegens het volgen van een langdurige en intensieve trompetkursus in Duitsland ons korps niet verder meer kan leiden.

Michel, (Emile, Frans) UBAGHS

Geboren in Bree 19 juni 1960 en wonende te Maasmechelen (Uikhoven), Schoorstraat 111 samen met echtgenote Micheline Walckiers en zonen Stijn, Wouter, Koen en Daan. Van dit gezin mag gezegd (moeder inbegrepen) dat zij allen uitstekende muzikanten zijn met ieder een verschillende discipline.

Michel heeft de eerste prijs notenleer, de eerste prijs klarinet (Walter Boeykens) en de eerste prijs kamermuziek behaald aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen. Vervolgens behaalde hij de eerste prijs viool (Emanuel Koch), de pedagogische getuigschriften voor klarinet en viool en het hoger diploma kamermuziek (Cecile Evrard) aan het Conservatoire Royal de Musique in Liège.

Sedert 1985 is Michel klarinettist bij de korpsen van het Belgische Ministerie van Defensie:
- 1985: de Muziekkapel van de Belgische Grenadiers
- 1989: de Muziekkapel van de Belgische Rijkswacht
- 1994: de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen (tot op heden)
Michel Ubaghs was een graag geziene (gehoorde) figuur bij de Filharmonie van Antwerpen (Royal Flemish Philharmonic) en de Opera van Liège (Opéra Royal de Wallonie). Hij werkte ook mee in diverse salonorkesten zoals het “Limburgs Salonorkest”, “Causerie Tendre” en “Rendez-Vous”. Hij schuimde Vlaanderen en Nederland af met fluitiste Berdien Stenberg.

In zijn vrije tijd dirigeerde hij de harmonie- of fanfarekorpsen van Stokkem, Vucht, Uikhoven, Neerharen, Vroenhoven en sedert 15 oktober 2009 de Koninklijke harmonie Weergalm der Maas van Lanaken-Centrum en de harmonie van Eisden.

Wij kunnen nog meegeven dat vader (Jacques) Ubaghs in de jaren 1950 ook nog dirigent was van de Weergalm der Maas in Lanaken.